Att göra PR för sitt företag och sprida varumärket är inte det lättaste, varken för stora företag med väl tilltagen budget, men absolut inte för ett mindre företag där marginalerna är ännu knappare!

Men är man inte så liten att man enbart kan förlita sig på att företagets varumärke sprids via word-of-mouth so behöver man göra ytterligare reklam i någon form.

Men annonser i tidningar, TV eller radio kräver oftast flera hundra tusen för att få en bra och långvarig effekt och det är sällan de mindre företaget har råd med sådana investeringar, speciellt som man inte kan säkerhet ställa att annonseringen ger resultat.

Att annonsera på nätet kräver också en hel del kunskap och ofta en lite större investering om det ska ge resultat. Antingen får man lösa in sig själv vilket kan ta hundratals mantimmar, eller så får man anlita en dyr byrå som kan göra jobbet åt en. Inte optimalt om man endast kan spendera några tusen per månad på marknadsföring.

Ett av de smartaste sätten att marknadsföra sitt företag på när man har en kraftigt begränsad budget är då reklamprodukter!

Reklamprodukter har visat sig vara ett av de medier som ger absolut bäst resultat per investerad krona. Exponering per krona är starkare än både TV-, tidnings- och radioreklam!

Man kan också enkelt anpassa sitt inköp efter sin budget och handla färre eller billigare reklamprodukter om man vill dra in på marknadsföringsbudgeten under en viss månad när företaget har det lite knaprare eller ens produkter och tjänster är mindre efterfrågade och inte i säsong.

Reklamprodukter är ett fantastiskt sätt att bygga starkare relationer med de kunder man har eftersom en gåva skapar ett känslomässigt band på ett annat sätt än en exponering i till exempel en dagstidning. Gåvan delas ut till en kund eller potentiell kund vilket leder till glädje hos dem, men de sprider också ert varumärke till en större mängd personer varje gång de använder produkten.

En fin synergi effekt som ger er maximalt med exponering och kundlojalitet per investerad krona.

Hur handlar man då reklamprodukter på bästa sätt? Smidigast går det oftast om man går in på nätet och e-handlar via en välsorterad hemsida. Ett av Sveriges största sortiment av reklamprodukter finner ni på Printoz.se. Där kan ni hitta allt från pennor med tryck till exklusiva glasskulpturer från Kosta Boda.

Finns den perfekta reklamprodukten för ditt företag och gör era kunder lojalare samtidigt som ni sprider ert varumärke!