Det spelar ingen roll om man har ett större eller mindre företag, alla behöver synas för att konsumenterna skall bli medvetna om ens verksamhet. I dagsläget har dessutom de allra flesta konkurrenter som riktar sig till samma kundkrets och då är det extra viktigt att marknadsföringen är effektiv. Ett fenomenalt sätt att sticka ut ur mängden är att använda sig av unika reklamprodukter som representerar ens företag och lockar såväl nya kunder som samarbetspartners.

Digital marknadsföring i form av reklam på sociala medier eller i TV samt annonser i dagstidningar är ett av de populäraste sätten att marknadsföra sitt företag på. Detta är visserligen en effektiv metod då budskapet når ut till en bred målgrupp, men å andra sidan är denna form av reklam enbart tillfällig och det gäller att fånga personers intresse för att de skall lägga varumärket på minnet när de vänder blad i tidningen. Reklamprodukter däremot är som en förlängning av digital marknadsföring då det är ett materiellt minne som mottagaren kan använda sig av i vardagen.

Då man mottar en gåva i form av högkvalitativa reklamprodukter får man genast ett gott första intryck och chansen är stor att man fattar intresse för varumärket. Är produkten dessutom väldesignad och användbar kommer den att vara i bruk under en längre tid. Ju mer reklamprodukten nyttjas av en person, desto bättre uppfyller den sin marknadsföringseffekt.

Nyckelringar, kepsar, koppar och pennor exempelvis är alla exempel på produkter som kan användas dagligen och således sprids logotypen även vidare till andra personer som kommer i produktens närhet. Allra bäst är det om själva produkten matchar ens tjänster, såsom att en snygg kaffemugg matchar ett hippt cafés goda kaffe. Varför inte dela ut iögonfallande häften om man har en bokbutik eller välslipade isskrapor för att representera sin bilverkstad? Enbart fantasin sätter gränser gällande reklamprodukter och tack vare det enorma utbudet kan produkterna anpassas efter varje budget.