Nyckeln till framgångsrik marknadsföring är att reklamen utmärker sig och att konsumenterna på ett effektivt sätt blir medvetna om företagets tjänster eller produkter. För att lyckas med detta kan man å ena sidan använda sig av flertalet olika metoder, men å andra sidan vill man skapa ett positivt första intryck istället för att målgruppen skall uppleva att de blir påtvingade. All reklam må vara bra reklam, men ett dåligt rykte är svårt att komma ifrån. Så för att sprida såväl glädje som sitt varumärke kan man med fördel använda sig av de mångsidiga reklamprodukterna som finns på marknaden.

Utbudet av reklamprodukter är enormt och man kan i princip trycka upp sin logotyp på vilken produkt som helst. Huvudsaken är att man verkligen lägger ner tid på planeringen och då med fokus på designen. Emellanåt kan det faktiskt räcka med en snygg färg på trycket för att produkten skall väcka uppmärksamhet. Målet med såväl designen som tryckplaceringen är att reklamprodukten syns bland alla andra företags profilprodukter. Har man själv en kreativ ådra kan man naturligtvis planera designen själv, men känner man sig osäker bör man kontakta en erfaren reklambyrå som kan hjälpa till under hela processen.

När det är fråga om mindre reklamprodukter såsom pennor, kapsylöppnare och nyckelringar är det värt att satsa på en färgstark design eller utstickande mönster. Är det större produkter man skall använda sig av i marknadsföringen kan man däremot ha ett mindre tryck eftersom det kan ge ett professionellt helhetsintryck. Man ska ha i åtanke att reklamprodukten skall avspegla hela varumärkets image och trycket skall naturligtvis anpassas efter detta. En seriös advokatbyrå exempelvis behöver inte dela ut t-skjortor med ett stort neontryck på ryggen, medan det kan vara ett perfekt alternativ för en nyöppnad nattklubb. Designar man med sin kärlek för den egna verksamheten kommer resultatet garanterat bli en succé.